Telefoon: 06-23074374

Tomaten zaden

Tomaten zaden: de oorsprong van een populaire vrucht

De tomaat is een erg populaire vrucht: ze zijn op gemakkelijke wijze te telen, zijn niet duur en hartstikke goed voor de gezondheid. Wat dit laatste betreft: denk aan de hoeveelheid kalium en vitamine C die in tomaten zitten. Bovendien bevat de tomaat lycopeen. De wetenschap onderzoekt momenteel of deze stof zelfs kanker kan voorkomen.

De tomaat is een eeuwenoud Zuid-Amerikaans product, dat voor het eerst door de Azteken en Maya’s werd geteeld. In de middeleeuwen werden ze voor het eerst naar Europa verscheept. Aanvankelijk waren het sierplanten en in de achttiende eeuw deed het zijn intrede in de Europese keukens. De tomaat is van oorsprong een kruipende plant, maar wordt in de regel verticaal geteeld. Als de zomers niet te veel regen bevatten en het zonnetje zich laat zien: dat zijn de voorwaarden voor een goede buitenteelt.

Tomaten kunnen in elke bodem groeien, dus waaruit uw tuin ook maar bestaat: daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Als u het geluk heeft over een eigen kas te beschikken dan heeft u vanzelfsprekend meer oogstmogelijkheden.

Direct tomaten zaden online bestellen

Tomaten zaden: haal ze in onze webshop!

Helza Hobbyzaden biedt een ruime variëteit aan tomaten zaden. We hebben van tientallen rassen de tomaten zaden: van de pomodoritomaat tot een tomaat coeur de boeuf. En zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan te genieten van uw zélf geteelde tomaten uit eigen kas of moestuin? Het is misschien wat arbeidsintensiever dan de aankoop van tomaten in de supermarkt, maar geeft u des te meer voldoening en is natuurlijk veel goedkoper. Ook heeft u de keuze uit meer aanbod in tomaten zaden als u zelf kweekt. Daarnaast zijn tomaten uit eigen kas of tuin vaak lekkerder dan die van de supermarkt en zijn ze nog gezonder ook. Tot slot is een voordeel dat u bij uw zelf geteelde tomaten zelf bepaalt of er bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Hoewel bij de teelt onder glas niet zo veel voorzorgsmaatregelen hiervoor hoeven te worden genomen.

Tomaten zaden populairder dan ooit

Tomaten zaden zijn onder meer door de omvangrijke moestuinjes-actie van Albert Heijn populairder dan ooit. Alleen zijn die van Helza Hobbyzaden van een aanmerkelijk hoger kwaliteitsniveau dan die van de supermarkt. Tomaten zaden kunnen een leuke verrassing zijn voor uw kinderen om zelf te gaan tuinieren. Het is hartstikke leuk om met uw kinderen bijvoorbeeld een tomatenveldje aan te leggen.

Meer informatie over onze producten

Tomaten uit eigen tuin met deze tomatenzaden