Telefoon: 06-23074374

Telers zaden

Telers zaden

Helza Hobbyzaden biedt sinds kort ook telers zaden in kleine hoeveelheden aan, met toestemming van bekende Nederlandse handelshuizen. Telers zaden verschillen van onze overige zaden in het feit dat het hier gaat om zaden die gebruikt worden door de professionele tuinbouw. Dit zorgt ervoor dat telers zaden over bijzondere eigenschappen beschikken, die ook voor u van pas kunnen komen.

Bekijk ons assortiment telers zaden

Telers zaden van professionele kwaliteit

Het aanbod van Helza Hobbyzaden bestaat uit zaden van hoge kwaliteit. Dit geldt ook voor telers zaden, die feitelijk niet onder de noemer hobbyzaden vallen, omdat dit precies dezelfde zaden zijn die gebruikt worden door professionele telers. U kunt er zeker van zijn dat het met de kwaliteit goed zit, ook al moeten de zaden soms op andere wijzen worden gebruikt dan u misschien gewend bent.

Telers zaden zijn vaak van een basiscoating voorzien. De basiscoating is een filmcoating, waarin enkele fungiciden, oftewel schimmelbestrijdingsmiddelen, zijn opgenomen. Uw opkomende zaad wordt beschermd tegen kiem- en bodemschimmels.

Daarnaast vallen telers zaden vaak onder de noemer precisiezaad. De professionele tuinbouw heeft behoefte aan zaad met een uniforme grootte en kiemkracht, en precisiezaad voldoet hieraan.

Wij verkopen ook geprimeerd zaad, ook wel geprimed zaad genoemd. Bij dit zaad is het kiemproces reeds geactiveerd, wat ervoor zorgt dat het zaad sneller en meer uniform uitkomt. Geprimeerd zaad verkleint de houdbaarheidsdatum en daarom is het belangrijk dat u deze telers zaden hetzelfde jaar inzaait. Tevens moet u geprimeerd zaad op lage temperaturen, tot 5 graden Celcius, bewaren.

Telers zaden zijn vaak ook gepilleerd zaad. De pilvorm heeft als doel om het zaad beter mechanisch verzaaibaar te maken. Deze telers zaden kunnen echter ook prima door hobbyisten gebruikt worden. Aan de pillen kunnen tevens aanvullende stoffen toegevoegd worden. Bij bijvoorbeeld sla, suikerbiet en andijvie vindt u vaak zaad in pilvorm. Sommige zaadpillen bevatten geprimeerd zaad, voor snellere en meer uniforme ontkieming.

Telers zaden zijn te bestellen onder gunstige voorwaarden

Veel telers zaden die wij verkopen zijn te bestellen in kleine hoeveelheden. U kunt bijvoorbeeld zaadpillen bestellen in 25 stuks. Voor kleinere of grotere hoeveelheden kunt u via de mail contact met ons opnemen.

Zoals onze overige zaden zijn ook telers zaden te bestellen onder gunstige voorwaarden. Zo hanteren wij lage verzendkosten en kunt u kiezen uit meerdere veilige betaalmogelijkheden.

Het kan zijn dat u nog vragen hebt over onze telers zaden. Neemt u dan gerust contact met ons op, want wij verschaffen u graag vrijblijvende informatie over ons assortiment en de toepassing daarvan.

Ook voor telers zaden van professionele kwaliteit kunt u terecht bij Helza Hobbyzaden!

Meer informatie over onze producten

groenten uit eigen tuin met deze telers zaden